Περπάτημα Για Βελτίωση Της Γενικότερης Υγείας Του Οργανισμού Μας

Περπατήστε, τρέξετε, στο τοπικό κατάστημα fitness και δοκιμάστε ένα ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα.

Για την καρδιαγγειακή ικανότητα, δεν υπάρχει δραστηριότητα που είναι πιο ευαίσθητη στη φθορά του σώματός σας παρά μια βόλτα στο πάρκο. Εκτός από την ύπαρξη ενός τεράστιου απελευθερωτή έντασης και ενός μεγάλου ενισχυτή μεταβολισμού, το περπάτημα είναι μια μεγάλη άσκηση για την ενίσχυση των ποδιών, της κοιλιάς και της καρδιάς.

Γυναίκα περπατάειΓιατί Το Περπάτημα Θα Μπορούσε Να Είναι Η Λύση Στο Δίλημμα Σας Fitness

Αλλά πριν βρεθούμε στα κρίσιμα στοιχεία αυτής της αυξανόμενης τρέλας, ξεκινάμε πρώτα τα παλιά παπούτσια και εισάγουμε τα νέα.

Περπάτημα παπούτσια, προφανώς, είναι τα εργαλεία περιπατητή, πολύ τον τρόπο που ένας παίκτης του μπέιζμπολ βασίζεται στο ρόπαλο του και ένας παίκτης γκολφ κάνει το putter του. Έτσι δεν μπορείς ποτέ να είσαι πολύ επιλεκτικός για το τι χτυπάς τα πόδια σου.

Το πιο σημαντικό, ίσως, είναι ότι τα παπούτσια ταιριάζουν.

Αν φαίνεται ότι μπορεί να είναι ανάμεσα στα μεγέθη παπουτσιών, επιλέξτε πάντα το μεγαλύτερο μέγεθος. Είναι επιτακτική ανάγκη να μπορείτε να κουνάτε τα δάχτυλα των ποδιών στα παπούτσια σας και να πιέζετε ένα δάχτυλο ανάμεσα στη φτέρνα σας και στο εσωτερικό των παπουτσιών σας. Αφού εξασφαλίσετε μια σωστή εφαρμογή, ήρθε η ώρα να χτυπήσετε τους δρόμους.

Η τέντωμα, φυσικά, είναι η πρώτη σειρά εργασιών, οπότε διαρκέστε μερικά λεπτά πριν από κάθε βόλτα για να τεντώσετε τα πόδια σας σωστά, αυξάνοντας την ευελιξία, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο τραυματισμού. Θέλετε να τονίσετε το τέντωμα γύρω από τα hamstrings σας, τα τετρακέφαλα και τους μύες των μοσχαριών, επιτρέποντας στους μυς αυτούς να ζεσταθούν πριν ξεκινήσετε τη βόλτα σας.

Περπάτημα σε διάδρομοΤο Περπάτημα Μπορεί Να Φαίνεται Σαν Απλά Ένα Αναπόσπαστο Κομμάτι Της Ζωής Σας

Περπατάτε κάθε μέρα, είτε πρόκειται για το αυτοκίνητό σας, για το γραμματοκιβώτιο ή για ένα εμπορικό κέντρο. Αλλά αυτό που πολλοί αισιόδοξοι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι υπάρχει μια πραγματική τεχνική.

Το περπάτημα είναι μια άσκηση τύπου toe-to-toe με την έννοια ότι πρέπει πάντα να προσγειωθείτε με το βάρος σας στη φτέρνα σας προτού προχωρήσετε στις μπάλες των ποδιών. Στη συνέχεια, σπρώξτε με τη σφαίρα του ποδιού σας πριν προσγειωθείτε στη φτέρνα του αντίθετου ποδιού σας.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του βήματος, τα χέρια σας πρέπει να είναι χαλαρά και να ταλαντεύονται με κάθε βήμα. Η πλάτη σας είναι ευθεία κατά τη διάρκεια αυτής και τα γόνατά σας είναι λυγισμένα. Καθώς περπατάτε, τα μάτια σας θα πρέπει να επικεντρωθούν ευθεία, με το πηγούνι σας επάνω, τους ώμους σας ευθεία και το στήθος σας ωθείται προς τα εμπρός.

Το Βήμα Πρέπει Να Έχει Άνετη Απόσταση, Όχι Πολύ Σύντομη Και Όχι Πολύ Μεγάλη

Το σωστό βήμα θα διατηρήσει την ενέργειά σας και θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε την κατάλληλη ισορροπία, φόρμα και ταχύτητα.

Ο πιο μετριοπαθής ρυθμός για μια βόλτα είναι κάπου γύρω στα 3 χλμ./ ώρα, ενώ ένας πιο προηγμένος ανταγωνιστικός περιπατητής θα χτυπήσει μαζί σε ρυθμό 5 χλμ./ ώρα. Πολλοί περιπατητές προτιμούν να εκτελούν με βάρη, είτε κρατιούνται στα χέρια τους είτε δένονται στα πόδια. Πριν επιχειρήσετε αυτό, μπορεί να θέλετε να επεξεργαστείτε μια τέτοια άσκηση.

Το Βάδισμα Με Τα Βάρη Μπορεί Να Αυξήσει Τη Δύναμη Και Την Αντοχή

Συνήθως μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες από τη λήψη αυτής της μεθόδου γυμναστικής, ο περιπατητής θα αισθανθεί μια αύξηση στην αντοχή και ίσως μια απώλεια λίπους. Οι δρόμοι με πεζοδρόμια είναι ιδανικοί για τον περιπατητή. Με αυτόν τον τρόπο, ο περιπατητής δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χτυπηθεί από μηχανοκίνητα οχήματα. Σε συνθήκες όπου δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, βεβαιωθείτε ότι περπατήσατε στην αριστερή πλευρά του δρόμου, έτσι ώστε να βλέπετε την κυκλοφορία που βρίσκεται μπροστά.

Οι αθλητικές διαδρομές συνήθως παρέχουν μια ομαλή επιφάνεια για τον περιπατητή, αλλά όταν το κάνετε, να είστε προσεκτικοί σε άλλους. Να είστε βέβαιος να περπατήσετε στις εξωτερικές λωρίδες. Οι εσωτερικές λωρίδες είναι γενικά επιφυλακτικές για joggers και sprinters, ώστε ο ρυθμός σας να είναι πιο αργός, τόσο πιο έξω θα πρέπει να είστε.