Τι λένε Οι καταπληκτικοί Διαιτολόγοι Για την Παχυσαρκία

Αυτή η περασμένη Χριστουγεννιάτικη Εποχή, καθώς οι περισσότεροι από εμάς γέμισαν τα πρόσωπά μας γεμάτα γαλοπούλα και πίτες, ένας καλά σεβαστός εμπειρογνώμονας απώλειας βάρους από το WebMD έκανε κάποιες τρελές παρατηρήσεις σχετικά με τον τερματισμό της παχυσαρκίας. Περιττό να πούμε ότι η απάντηση στη ρητορική του, παρά την περίοδο των Χριστουγέννων, ήταν άτακτος όχι ωραίος. Ο Δρ George D. Lundberg, αρχισυντάκτης της Γενικής Ιατρικής Medscape, είχε να πει αυτό για την ιδέα του “τρελού” διαιτολογίου:

“Ho! Ho! Ho! Εδώ είμαστε στην εποχή των διακοπών. Πρόκειται φυσικά για την υπερκατανάλωση τροφών, πώς μπορούμε να σταματήσουμε τα παχύσαρκα να γίνουν πιο παχύσαρκοι Απλά σταματήστε να τα σπάζετε, σκεφτείτε τις άλλες κοινές αυτοκαταστροφικές ανθρώπινες συμπεριφορές. Σε ένα εμπορικό αεροπλάνο, σε ένα σαλόνι ή σε επαγγελματικό αθλητικό γεγονός, αν ο πελάτης θεωρηθεί μεθυσμένος, οι κατόχους του κλειδιού booz θα κλειδώσει το θάλαμο.Αν ένα άτομο οδηγεί αυτοκίνητο με επικίνδυνη ταχύτητα, ο οδηγός υπόκειται σε σημαντικές κυρώσεις.

Για τους νέους που είναι γνωστό ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για πρόωρες χημικές εξάρσεις, η κοινωνία προσπαθεί να αποτρέψει την έκθεση στα εθιστικά φάρμακα.

Άντρες με κοιλιάΗ υπερκατανάλωση με υποεκμετάλλευση σκοτώνει τώρα περισσότερους  από οτιδήποτε άλλο εκτός από τον εθισμό στον καπνό. Ωστόσο, ένα παχύσαρκο πρόσωπο εισέρχεται σε ένα κοινό φαγητό, ή σε ένα σούπερ μάρκετ, και αγοράζει και τρώει οτιδήποτε θέλει και δεν θέλει. Αυτό έχει νόημα για εσάς;

Εν τω μεταξύ, η Μεγάλη Επιστήμη προσπαθεί να καταλάβει γιατί οι άνθρωποι παίρνουν λίπος?

Η μεγάλη γενετική αναζητά το γονίδιο της παχυσαρκίας έτσι ώστε τα βλαστικά κύτταρα να μπορούν να διορθώσουν το ελάττωμα. Η Μεγάλη Χειρουργική ευθυγραμμίζει τα παθολογικά παχύσαρκα να αποφεύγουν τα στομάχια τους. Το Big Pharma αναζητά το επόμενο χάπι απώλειας βάρους που θα βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους από ότι σκοτώνει.

Το Big Fast Food ωθεί τις γραμμές “υγιεινής διατροφής” ακριβώς δίπλα στις ανθυγιεινές διατροφικές γραμμές των δισεκατομμυρίων δολαρίων τους. Το Big Soda και τα Big Board Boards μοιράζονται το κέρδος από την πνιγμό παιδιών με θερμίδες από μηχανήματα αυτόματης πώλησης. και η Big Exercise ωθεί τις τιμές ομάδας για την κατηγορία αεροβικής γυμναστικής. Χρήματα που έγιναν από τόσα πολλά ειδικά συμφέροντα.

Όλα αυτά ενώ η απλή απάντηση είναι να σταματήσουμε να τρώμε. σταματήστε να ταΐζετε τους παχύσαρκους έως ότου δεν είναι πλέον παχύσαρκοι. Φυσικά, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει και ποιος κάνει χρήματα με αυτόν τον τρόπο; Η πιθανότητα λίπους για αυτή την τρελή ιδέα να πάει οπουδήποτε. Αυτή είναι η γνώμη μου. Είμαι ο Δρ. George Lundberg, Εκδότης του MedGenMed. Καλές διακοπές!”

Τώρα, όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης, οι διαιτολόγοι και οι surfers του διαδικτύου δεν ήταν ευχαριστημένοι με τις παρατηρήσεις του. Αμέσως και κατάλληλα επιτέθηκαν, πυροδοτώντας πίσω με πραγματικά γεγονότα επιστήμης, υγιή συμβουλές απώλειας βάρους και τα οφέλη της τακτικής άσκησης.

Ήταν ωραίο να βλέπουμε τους πραγματικούς εμπειρογνώμονες να βγαίνουν για μια ημέρα ή δύο και να κάνουν κάποιο θόρυβο. Ένας από τους ειδικούς είναι ο Jon Robison, PhD, από το κράτος του Μίτσιγκαν. Αυτός είπε:

ζυγαριά“Είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψουμε ότι το MedGenMed θα εκτυπώσει ένα συντακτικό τόσο επιστημονικά ανακριβές και δεοντολογικά παράλογο (” Πώς να αποτρέψουμε το παχύσαρκο να γίνει Obeser “). Ως επαγγελματίας στον τομέα της υγείας (διδακτορικό δίπλωμα στην υγειονομική εκπαίδευση και πτυχία μεταπτυχιακών στην φυσιολογία της άσκησης και τη διατροφή), είμαι ακόμα πιο απογοητευμένος που αυτή η μίσος διατριβή γράφτηκε από έναν συνάδελφο επαγγελματία υγείας – και ένας γιατρός όχι λιγότερο!

Δεν πειράζει ότι ο γιατρός προφανώς δεν είναι εξοικειωμένος με τις τελευταίες πληροφορίες από το CDC [US Centers for Disease Control and Prevention], δείχνοντας ότι η σχέση μεταξύ βάρους και θνησιμότητας είναι πιθανώς υπερβολικά υπερβολική. Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι οι αναλογίες με το αλκοόλ και τα παράνομα ναρκωτικά είναι ανενεργές στην καλύτερη περίπτωση – δύσκολο να φανταστεί κανείς την αποχή από τα τρόφιμα ως βιώσιμη εναλλακτική λύση.

Δεν υπάρχει σίγουρα μεγάλο επιχείρημα με τον ισχυρισμό ότι πολλοί  θα μπορούσαν να αυξήσουν την άσκησή τους και να τρώνε πιο υγιεινά.

Ωστόσο, η προκατάληψη αυξάνει το άσχημο κεφάλι του όταν γίνεται ο ισχυρισμός ότι είναι δυνατόν να διακρίνουμε ποιος είναι ή δεν τρώει ή ασκείτε σωστά απλά κοιτάζοντας το μέγεθος και το σχήμα του σώματός του! Οι περισσότεροι δεν παίρνουν αρκετή άσκηση, και η έρευνα είναι σαφές ότι η λιπαρότητα και η φυσική κατάσταση δεν είναι αμοιβαία αποκλειστικά.

Καταδικάζοντας το φαγητό ενός λιπαρού ατόμου ή υποθέτοντας ότι ένα λεπτό άτομο τρώει καλά (μπορείτε να πείτε νευρική ανορεξία;), δεν διαφέρει από το συμπέρασμα ότι ένα άτομο είναι λιγότερο ευφυές κοιτάζοντας το χρώμα του δέρματός του. Κρίνοντας την νοημοσύνη, την υγεία ή τις συμπεριφορές των ανθρώπων με βάση το πώς φαίνονται δεν είναι η επιστήμη. αυτό είναι προκατάληψη – και οι προκαταλήψεις δεν έχουν θέση στον πολιτισμό μας ή στο σύστημα υγείας μας.”

Η Mary Emerson, MS, ένας κλινικός διαιτολόγος από το νοσοκομείο του Spring Harbor στο Westbrook, Maine, είχε αυτό το να πει (η έμφαση προστέθηκε):

«Συγκρίνατε τη λύση σας να μην τρώτε ένα παχύσαρκο άτομο σε ένα μεθυσμένο άτομο που δεν σερβίρεται σε ένα μπαρ, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό δεν έχει θεραπεύσει τον αλκοολισμό.Η χειρουργική παράκαμψη γαστρικού είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εκλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις. Η απάντηση για τη θεραπεία είναι πιο περίπλοκη από την απλή εκπαίδευση περισσότερων χειρουργών για να κάνει τη διαδικασία ή να μην επιτρέψει υπέρβαρους ανθρώπους να αγοράσουν ψημένα αγαθά.Όπως η απαγόρευση δεν εξάλειψε τον αλκοολισμό, τα μέτρα αυτά δεν θα εξαλείψουν την παχυσαρκία.

Αντίθετα, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την ιατρική μας περίθαλψη, όχι να λύσουμε το πρόβλημα όταν υπάρχει πρόβλημα, αλλά να επιτύχουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής δίνοντας έμφαση όχι μόνο στη σωματική υγεία, αλλά και στην ψυχική μας υγεία και την συναισθηματική ευημερία.

Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό στην ψυχική υγεία να αξιολογούμε τους κινδύνους της παχυσαρκίας στους ασθενείς μας, όχι στη μείωση της μακροζωίας, αλλά στη μείωση της ποιότητας ζωής τους με μειωμένη αυτοεκτίμηση και επιπλοκές υγείας, όπως αίσθημα κόπωσης, αδυναμία και δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε πολλές δραστηριότητες που τους απολάμβαναν στο παρελθόν”. Υπέροχο! Τέλος, η αλήθεια: Δεν υπάρχουν δίαιτες, δεν υπάρχει γρήγορη απώλεια βάρους, δεν τρώτε τίποτα που θέλετε και εξακολουθείτε να χάνετε βάρος.